2008 gjorde jag en enkätundersökning bland unga muslimer om hatbrott. 250 personer besvarade enkäten: över 90 % av de deltagande hade blivit utsatta för hatbrott p.g.a. sin tro, ca 70 % av de drabbade var unga kvinnor med sjal. Av dessa var det endast tre personer som hade gjort en polisanmälan.

Det betyder att statistiken över hatbrott är långt ifrån en korrekt återspegling av verkligheten då de som har blivit utsatta saknas i statistiken; som om alla dessa oanmälda övergrepp aldrig har ägt rum.  Vi vill vara med och ändra på detta och därför har vi tagit fram en enkät som man fyller i om har blivit utsatt för hatbrott. Du garanteras anonymitet och uppgifterna är enbart till för att  uppmärksamma och belysa denna form av brott.

Har du blivit utsatt för brott på grund av din religiösa övertygelse som muslim? Då kan du ha blivit utsatt för ett hatbrott. Vi på Hatbrott.se hjälper dig som brottsoffer med att bl.a. informera om dina rättigheter, göra en anmälan och även att följa upp ditt ärende. Är du osäker på om du blivit utsatt för ett hatbrott så kan du höra av dig till oss för rådgivning.

För att underlätta för de som vill komma i kontakt med oss så lanserar Hatbrott.se en ny tjänst! Ni kan nu även nå oss genom att ringa eller sms:a till följande nummer: 0707-666 499. Vi lyssnar av telefonsvararen regelbundet och ringer upp det nummer du lämnar.

Mehrako Masifi – Ansvarig för hatbrott.se

Bookmark and Share